neděle 14. února 2010
Bářina jablková buchta
Ingredience:
podle chuti:
rozinky a ořechy
těsto:
jablka
4 hrnky
cukr
1 hrnek
polohrubá mouka
2 hrnky
vejce
4 ks
kakao
1 lžička
prášek do pečiva
1 ks
olej
1/2 hrnku
skořice
1/2 lžičky
Postup přípravy:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na drobné kostičky.
V míse utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici, olej a kakao. Přimícháme jablka.
Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou a přesuneme do ní těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud není jablková buchta hotová.
Do těsta na jablkovou buchtu můžeme přidat nasekané ořechy a rozinky podle chuti, ale buchta nám určitě bude chutnat i bez těchto přísad.
Já pekla na 170 asi 30 minut,ale měla jsem malý hrnečky, takže těsto nebylo tak vysoký, navíc jsem dala fakt hodně jablek (nemám ráda suchý buchty), a místo kakaa, který došlo jsem do těsta dala nastrouhanou hořkou čokoládu,asi tři sloupečky:-)
DOBROU CHUŤ !
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat