středa 31. března 2010

Milovaní...

Dneska jsem se zmohla jen na malou změnu hlavičky(textura martencja)a vložení nejnovější fotenky mých lásek..Kačky a Lukáše...že jim to spolu ale sluší,co:-) ?

úterý 30. března 2010

Alsaský koláč

Dobrůtka podle receptu mý mámy, kterou jsem včera večer upekla pro zlepšení nálady:-)




Postup:
125 g másla nebo Hery, 250 g polohrubé mouky se lžičkou kypřicího prášku, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli promneme, rozdrolíme a spojíme 1 vejcem. Těstem vyložíme vymaštěnou a moukou vysypanou koláčovou formu. Na to pravidelně rozložíme čtvrtky oloupaných jablek podélně nakrojených, ale nedokrojených. Ušleháme 1/4 l šlehačky nebo zakysané smetany se 2-3 vejci (na malý plech 2, na větší 3), trochou citronové kůry, vanilkovým cukrem a 1 lžicí moučkového cukru navíc. Směsí přelijeme koláč. Můžeme posypat skořicovým cukrem. Pečeme při 180 st. 30 minut (já to ale pekla dýl, protože podle popisu to bylo napůl syrové).Hotové jsem lehce přelila medem:-) Dobrou chuť!

Anténa

včerejší pohled z okna..první jak byla vyfocená, druhá po úpravě presetem...líbilo se mi,jak na ni svítilo sluníčko...


neděle 28. března 2010

Motorka

Kačule už se naučila relativně slušně odrážet,takže i ten pobyt venku už máme o něco pestřejší:-)


Tulipány

Růže a tulipány..moje nejoblíbenější květiny...růžím focení ještě dlužím, ale doufám, že si s nimi už brzy budu moct pohrát v našem růžovém sadu v Lidicích...tyhle tulipky jsou focené ve váze přinesené na dvůr:-)



Jarní směs

Výběr z fotek minulýho týdne, ze kterých by mělo být zřejmé, že jaro je už konečně tady!




Soumrak

Úplně bych je sem zapomněla dát...chtěla jsem trochu upravit,ale nakonec jsem to enchala tak jak jsem vyfotila...trošku rozostřený, trošku přepálený, ale co už..jsou focené během dvou dnů, ale zhruba ve stejnej čas..ten čas, co mám fakt ráda...než zapadne sluníčko:-)



čtvrtek 25. března 2010

DÚ č. 6 - Perspektiva

Tak tohle zábradlí jsem se nakonec rozhodla dát do galerky:-)



A tady další pokusy:-)



středa 24. března 2010

Lightroom presets

Nějak poslední dobou nemám co fotit, resp. se mi fotky nelíbí, tak sem hodím aspoň pár pokusných obrázků upravených pomocí free presetů, kterých jsem si do LR pár zkusila nainstalovat :-) Velké díky za to patří Dagince a Vrtulce!




neděle 21. března 2010

Anička

Tak tady slíbené fotečky Aničky, sousedčiny neteře, kterou si Kačka okamžitě oblíbila(miluje starší děti, spec. holky) a která mně osobně připadá tak fotogenická, že bych ji rovnou obsadila do nějakýho filmovýho zpracování Pipi Dlouhý punčochy:-) Je to totiž taky taková malá, milá uličnice:-))


sobota 20. března 2010

Sněženky

Dneska jsme toho nafotily mraky,ale tyhle fotky sem hodím později a pojmu to trošku netradičně...zkusila jsem upravit fotku s texturou(konkrétně tahle je od Martensja design)...nemám s tím zkušenost,ale využila jsem scrapbookových zkušeností a zkusila...tož tu to je:-)

čtvrtek 18. března 2010

Návštěvka

Dneska jsme měli nečekanou návštěvu..přijela pavlínka s jendou a adámkem, venku bylo nádherně a my si to krásně užili..tentokrát jsem si sem vybrala hlavně Jendu, je neskutečně fotogenickej, akorát se dost ksichtí:-)) Jo a až při přetahování jsem si všimla,že jsem měla celou dobu ISO 200:-( Achjoo,facku bych si dala za ty šumící obrázky...:-)



úterý 16. března 2010

Jaro?

Dneska jen jedna ubohá fotečka ze dvorka, kde jsem si ale všimla čerstvých, max. pár dní starých výhonků pažitky! hurá, jaro asi už přece jen ťuká na vrátka...teda já myslím,že na ně buší už minimálně měsíc,ale nějak si říkám, že už by ho ta zima hnusná mohla tenhle víkend definitivně pustit dál...:-)

neděle 14. března 2010

Tvoření

Dneska se stala neuvěřitelná věc...náš táta Lukáš žehlil zhruba pět hodin vkuse(bez oběda,jen o kafi a televizi) a tak jsme musely s Káčou vymejšlet různý zábavy, abychom se nenudily...takže jsme začaly a skončily zase u výtvarné činnosti :-)


úterý 9. března 2010

Já - Peťky domácí úkol

Moje sousedka Peťula se přihlásila na kurs focení(kterej jí,mimochodem dost závidím) a protože dostali za úkol na tento týden portrétní fotografii, ráda jsem jí postála modelem(to víte,my exhibicionisti...). Kromě první, mnou upravené fotky v LR, jsou všechny tak jak mi je poslala(já si samozřejmě pak pohrála se všemi).Díky,moc se mi líbí, doufám, že s nimi bude mít u pana učitele úspěch:-)






Dvorek

Dneska jsme byly s Kačísem v MC a pak klasická chvilka na dvorku..nic extra,no...:-)



Návštěva

Včera k nám podlouhé době přijela Káča s Amálkou, známe se už od vysoký, takže máme vždycky pocit,že jsme se enviděly pár dnů..Amálka krásně mluví, všechno opakuje a naše Kačaba ji docela pozorovala, takže doufám,že od ní snad něco pochytila:-)
Byl to moc hezkej den a těšíme se až zase příště přijedou,díky,holky!




neděle 7. března 2010

Zima

Dneska jsme vstali zase do sněhové nadílky od včerejška, takže fota z procházky jsou zase v bílém hávu...Takže sem hodím pár dnešních pokusů o něco jinýho,než je Káča v kombinéze:-i když i na ni došlo, na první fotce se stavila na dvorek na čaj se sousedkou a jejími yorkšíráky:-) pak ostnatej drát a nějaká příroda...i když teda musím říct, že kočičky mě už zase navnadily na jaro...!