pátek 19. února 2010

Sekaná se slaninou a zakysanou smetanou

Sekačka trochu jinak:-)



Potřebujeme:

Sekaná: 1 houska, 1 cibule, 1/2 svazečku petrželky, 500g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 vejce, sůl, pepř, paprika, 1 lžíce zakysané smetany, 100 g tenkých plátků slaniny
Omáčka: sůl, pepř, paprika, 1 lžíce solamylu, 125g zakysané smetany

Jak na to:

Housku namočíme ve studené vodě, dobře vymačkáme a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opereme, necháme okapat a najemno nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, vejcem a zakysanou smetanou a uhněteme dohladka. Osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Z masové hmoty vytvarujeme podlouhlé šišky. Dáme si stranou 2 plátky slaniny, ostatními obalíme sekanou pečeni. Troubu zahřejeme na 175°C. Pekáč vymažeme tukem, na dno narovnáme zbývající dva plátky slaniny, na ně položíme sekanou. Pečeme asi 45 minut. Hotovou sekanou pečeni vyjmeme z pekáče a postavíme na teplo. Opečenou slaninu nakrájíme na kostičky. Vypečenou šťávu zředíme trochou vody. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně a za stálého míchání přidáme do šťávy. Chvilku povaříme.
Já dala slaniny víc,pekáč nevymaš´tovala,pak jsem dvě šišky "buchla" do tý majdy a bylo to výborný!
Brou chuť!

2 komentáře:

pacina řekl(a)...

Evi podle fotek vypadáš taková křehká,ale jídla vaříš teda fakt moc dobrý a z takových surovin,co bych do tebe nikdy neřekla,Vypadáš spíš na zdravou zeleninku chichi :-))

Tutule řekl(a)...

Jééé, mňam!!!!!!!