neděle 25. dubna 2010

100. příspěvek...ranní Kačulísek

A zase šmudlinka...nedá se jí odolat...ani jsem nijak neupravovala, není to úplně ostrý,ale mně se to lííbí:-)





čtvrtek 22. dubna 2010

středa 21. dubna 2010

Silueta - Domácí úkol č.10

Docela těžký úkol...fotila jsem poprvé a tak mi chvíli trvalo,než jsemvůůbec přišla na to,jak fotit...ale i tak se neumím rozhodnout...fotky sem vkládámpodle toho,jak se líbí mně...první bych dala do soutěžní galerie,dál až k poslední, která byla focená víceméně z recese:-) Ale potřebuju poradit, prosím, jak to vidíte vy!?







neděle 18. dubna 2010

Lidice smutné

Postůjte lidé a slyšte poselství
dětí zavražděných válkou !
A pospěšte říci ostatním,
že všechno visí na pavoučím vlákně !
Vím to ! Ale neumím dělat nic jiného,
než sochy dětí – jak nejlépe umím ...




Osud lidických dětí - o kterém málokdo ví...

Nejsmutnější je na lidické tragedii osud dětí. Po obklíčení vsi byly ženy
s dětmi odvezeny do tělocvičny kladenského gymnázia. Měly s sebou jen málo jídla a nejnutnější oblečení. Bylo jim totiž řečeno, že se za dva až tři dny vrátí. Na podlaze
tělocvičny ležela sláma. Zde bylo ubytováno tři dny 300 osob. Nejstarší ženě bylo 88 let a nejmladšímu dítěti 16 dní. Děti byly se svými matkami
postupně volány do jedné třídy, kde byly zapisovány.
Pak sem přišlo několik důstojníků gestapa. Jeden z nich vystřelil do stropu a zakřičel: „Víte, co se v Lidicích stalo. Půjdete na čas do tábora. Pojedete vlakem, děti za vámi odvezeme autobusem, aby pro ně byla cesta pohodlnější.“ Nastal velký křik, pláč a boj. Matky své děti dát nechtěly.
Děti žily nastávající tři týdny ve sběrném táboře. Pak bylo rozhodnuto o jejich osudu. Devět dětí bylo dáno na převýchovu do Německa. Sedm nejmenších – věkem do jednoho roku – bylo umístěno v Praze v německém dětském domově. Ostatní byly odvezeny do vyhlazovacího tábora v Chelmnu nad Nerrem. Tam byly usmrceny výfukovými plyny
v nákladních autech.
Matky putovaly do koncentračního tábora v Ravensbrücku v Braniborsku. Za přísného dozoru šily vojenské pláště. Těhotným byly děti
hned po narození odebrány. Ženy až do konce války netušily, co se s jejich rodinami stalo.

Ze 105 dětí jich 82 zemřelo v Chelmnu a 6 v kojeneckém ústavu. Jen 17 z nich se vrátilo domů.
Dnes tu v podobě pomníku stojí 42 dívek a 40 chlapců tak, jak vypadali v roce 1942.






Více info ZDE nebo TADY

Voda

Foceno dneska u památníku v Lidicích...je tam taková fontánka...trošku jsem si pohrála s posuvníčky,ale bavilo mě to, voda je prostě zázračnej materiál k focení:-)



Lidice veselé

Dneska jsem si s Kačkou a holkama Fingerovic udělaly vejlet do Lidic...vesnice s pohnutým osudem, kterou máme hned za humny, která existuje a přece jakoby nebyla...



sobota 17. dubna 2010

Hvězda

Dneska jsme si s Kačí udělaly suprovej vejlet se sousedama do pražský obory Hvězda. Bylo to nádherný odpoledne, škoda, že s námi nebyl i taťka, ale je tak unavenej z práce, že jsme ho raději nechaly odpočívat:-) Je fakt,že já i Petra s Jonášem(na fotce s Kač) jsme úplně vyřízení, káča nás prohnala všechny a vypadalo to, že kdyby bylo světlo do devíti, klidně by tam s námi lítala o dvě hodiny dýl, je to čert neúnavnej:-)) První fotku fotila Peťula svým Fujipixem:-)





pátek 16. dubna 2010

Modelka

Dnešní Kačky pózování je opravdovým paradoxem vzhledm k předchozí fotce, kdy jsem měla za úkol zachytit úsměv a nakones musela z nouze fotit zaprášenou fotku v rámečku:-)) Dneska měla naše madam nějakouzvláštní, lehce exhibicionistickou chvilku a toho jsem musela využít...jsem ráda,protože takhle hezký fotky s emi v interiéru nepovedly už dlouho...je krásná ta naše beruška,co:-) ?




čtvrtek 15. dubna 2010

Domácí úloha č.9 - Úsměv

krásný téma od zuzky a já totálně bez nápadu a času fotit...Chtěla jsem se ubránit tomu fotit zase Káču, protože fakt nechci mít blog plnej pořád těch samejch fotek:-) Na druhou stranu její úsměv miluju, takže jsem se nakonec neudržela snažila se ho zachytit..nepovedlo se..alespoň ne tak jak bych chtěla...takže jsem zvolila nouzový řešení a to blejsknout starší fotku z dovolený V tunisu...vzpomínku na to,když jsme spolu s Lukášem byli poprvé(a zatím taky naposled) u moře, kde jsme si fakt po dlouhé době odpočali akde jsem měla zrzavý vlasy. Fotku v kovovým rámečku jsem fotila tak jak byla...zaprášenou a od pavučin..na víc jsem se tentokrát nezmohla:-)

pondělí 12. dubna 2010

Knihovna

Včera jsme kačuli do pokoje koupili parádní knihovnu...my sami bychom si ji hned dali do ložnice, kdybychom nějakou měli, nebo do obýváku, kdyby se tam vešla:-)) Začali jsme montovat včera večer, dokončili to dneska ráno a takhle jsme to dopoledne s kačí nacpaly věcma..je to super, po zemi se už neválí krabice s naházenýma hračkama bez ladu a skladu a pokoj hned vypadá větší..takže tady jen pár rychlých ilustr. fotek pro představu...nám se to moc líbí:-)



pátek 9. dubna 2010

Poprvé do školky

Včerejší ráno, které jsem se snažila fotkami zachytit bylo zvláštně slavnostní a zároveň dojemně smutný, protože jsem šla poprvé po necelých dvou letech do práce a Kačenka prvně do školky na celý den(rozuměj pět hodin včetně poobědovýho spánku). Takže jsem byla nervózní a plná obav, jak to dopadne...Dneska už máme dva dny za sebou a obě vypadáme více než spokojeně..jen doufám, že nám to vydrží, Kačenka je velká šikulka a mamka snad bude taky:-))



čtvrtek 8. dubna 2010

DU č. 8 - Sklo

Vítězka minulého kola, perspektivy, Monika, vybrala sakra těžký úkol myslím pro všechny a to odfotit sklo...nijak jinak to nebylo omezený, takže jsem zkoušela co se dalo...nemám žádný vybavení,tentokrát jsem měla i stativ jen jeden den ze tří a nakonec jsem tedy zvolila první fotku, resp. obrázek, který vznikl z upravené fotky prolnuté s texturou...tak posuďte sami, jestli jsem vybrala správně:-) ˇukol byl sice náročný, nicméně mě jeho realizace moc bavila...fakt hodně,díky!