sobota 27. února 2010

Karneval

Podle všech předpokladů si Káča odmítla vzít na záda motýlí křídla ani nic jinýho,takže aspoň že ty šaty jsme měli...I když vypadala spíš jako kolotočářská dcerka ,která zabloudila na karneval:-)každopádně se nám tam moc líbilo, Káča sice gumovala veškerý soutěže a radovánky,přece jen je ještě malá a zase nevím, jakej program by tam musel bejt,aby vyhovoval takovým prckům a zároveň velkým dětem...takže si tam mezi nimi lítala, tancovat moc nechtěla a pořád zdrhala ven ke schodům, takže jsme asi 10X během maškarního řádění musely celý schody vyšlapat nahoru-je tam dětský zábradlíčko, takže byla celá šťastná, že cape sama:-) Taky vždycky objevila něco co ji zabavilo, jako třeba připravenou atrakci s házením vršků od petlahví do otvoru, takže si vyhrála krásně sama...No a motýla si na záda oblíkla mamka, aby nezahálel, do vlasů čelenku a bylo...vydrželi jsme tam dvě hodinky a byl s náma i taťka...příští rok půjdeme zas a věřím, že už si to pořádně užijem!



čtvrtek 25. února 2010

Pochod Buštěhradem

Dnešní procházce se nedá říct jinak,než pochod,protože jsme během hodiny prošly skoro celé město a dokonce jsme šly nějakou dobu po turistické značce:-) Káča vydržela téměř celou dobu, samozřejmě s posilněním v podobě čokoládový koblihy.Veku to vypadá na opravdový jaro, takže bylo zase hnedle co fotit.Hned za domem jsme narazily na krásnýho brouka...



Potom se Káča trochu polekala hlubokýho psího zaštěkání...



Ale bylo to jen štěně kráásnýho hafana, který si chtělo hrát a smutně na nás koukalo zpoza plotu...



Pak jsem fotila trochu ji, trochu různý blbosti a když to po padesáti minutách vzdala, byly jsme už u rybníka za barákem:-) A tak jsme si udělaly tuhle vtipnou autofotku...



No a než jsme došly domů, musela jsem ještě zachytit dnešní sluníčko mezi stromy...Kéž už by tak opravdu chtělo začít to pravý a teplý jaro!!!

Kostým

Maska na dnešní karneval, zatím nevyužitá, čekající na odpoledne...no uvidíme,jestli se naše madam uráčí vzít si na záda motýlí křídla, do vlasů čelenku a do ruky kouzelnou hůlku, která každé zlobivé dítě na maškarním promění v motýla...:-)

Pan popelář

Momentálně Kaččin hodně oblíbenej kamarád z popelářskýho auta...krásně zapózoval, toho jsem nemohla nevyužít...:-)


středa 24. února 2010

Na procházce

Pár fotek z dnešní hodinové cesty do večerky pro něco k snědku:-)Kačulka vydržela celou cestu tam a půlku zpátky,pak už jsem ji musela nýst...ale zapomněla jsem ji vyfotit:-) A hurá, neměla rukavičky,jak bylo krásně a teplo! Možná už je jaro za rohem!




neděle 21. února 2010

Malování

Dneska se Lukáš rozhodl uvést Kačuli do tajů malování vodovkama..bylo to moc hezký, akorát už nebylo moc světlo a vpokoji chybí lustr, takže fotky nesjou nic extra...ale byli oba strašně sladcí...




sobota 20. února 2010

Sněhulák

A tohle je doufám poslední letošní sněhuláček !



Výměna baterek

Máme tu malýho opraváře, kterej ale v klidu neposedí, nepostojí, takže většinu int. fotek mám rozmazanou, navíc v pokoji je málo světla, takže fakt bída:-)
Jo, kdybyste náááhodou některá měla zájem o tohle známý odrážedlo od FP, prodám ho za 450:-)


pátek 19. února 2010

Zasněná

Moje malá modelka:-)

Monika

Tak jsem si dneska zase trošku zaportrétovala:-)Snad se líbí...Díky za prioma den, Moničko!



Sekaná se slaninou a zakysanou smetanou

Sekačka trochu jinak:-)



Potřebujeme:

Sekaná: 1 houska, 1 cibule, 1/2 svazečku petrželky, 500g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 vejce, sůl, pepř, paprika, 1 lžíce zakysané smetany, 100 g tenkých plátků slaniny
Omáčka: sůl, pepř, paprika, 1 lžíce solamylu, 125g zakysané smetany

Jak na to:

Housku namočíme ve studené vodě, dobře vymačkáme a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Petrželku opereme, necháme okapat a najemno nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, vejcem a zakysanou smetanou a uhněteme dohladka. Osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Z masové hmoty vytvarujeme podlouhlé šišky. Dáme si stranou 2 plátky slaniny, ostatními obalíme sekanou pečeni. Troubu zahřejeme na 175°C. Pekáč vymažeme tukem, na dno narovnáme zbývající dva plátky slaniny, na ně položíme sekanou. Pečeme asi 45 minut. Hotovou sekanou pečeni vyjmeme z pekáče a postavíme na teplo. Opečenou slaninu nakrájíme na kostičky. Vypečenou šťávu zředíme trochou vody. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně a za stálého míchání přidáme do šťávy. Chvilku povaříme.
Já dala slaniny víc,pekáč nevymaš´tovala,pak jsem dvě šišky "buchla" do tý majdy a bylo to výborný!
Brou chuť!

úterý 16. února 2010

Sousedka

A tady jedna fotka Peťulky - susedky, co bydlí nad námi, která zrovna absolvuje kurs focení (má falešnou zrcadlovku Fuji finepix), takže se těším na její školení:-)

Katuška

Konečně jsme všichni zdraví a můžeme zase denně chodit ven:-) Tyhle fotky jsou z nedělní procházky kolem rybníků:-)



neděle 14. února 2010

Andulka

A ještě jedna dnešní s naším zlobivým pejskem:-)

Kostičky

Další experimenty s foťákem,tentokrát opět v interiéru našeho obejváku,ale s přispěním sluníčka, takže i s přirozenými stíny, teda kromě tý první fotky,to je "tatínkova věž" z min. tejdne:-)




Bářina jablková buchta



Ingredience:
podle chuti:
rozinky a ořechy

těsto:
jablka
4 hrnky
cukr
1 hrnek
polohrubá mouka
2 hrnky
vejce
4 ks
kakao
1 lžička
prášek do pečiva
1 ks
olej
1/2 hrnku
skořice
1/2 lžičky

Postup přípravy:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na drobné kostičky.
V míse utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici, olej a kakao. Přimícháme jablka.
Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou a přesuneme do ní těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud není jablková buchta hotová.
Do těsta na jablkovou buchtu můžeme přidat nasekané ořechy a rozinky podle chuti, ale buchta nám určitě bude chutnat i bez těchto přísad.

Já pekla na 170 asi 30 minut,ale měla jsem malý hrnečky, takže těsto nebylo tak vysoký, navíc jsem dala fakt hodně jablek (nemám ráda suchý buchty), a místo kakaa, který došlo jsem do těsta dala nastrouhanou hořkou čokoládu,asi tři sloupečky:-)
DOBROU CHUŤ !

pátek 12. února 2010

Nemocníček

Rozhodla jsem se zkusit změnit šablonu na blogu...zkusila jsem vyfotit interiérovou fotku na čistej manuál a poprvé v historii mého "focení" jsem zkusila použít stativ...A nezkoušela jsem přesvědčit Kačku,aby byla chvíli v klidu,protože je nemocná, takže to nebylo třeba...:-)